Nieuws

Uit alle dierenparken

50 jaar Hortensia Park

28 juni 2016

Op 24 juni bestond het Hortensiapark 50 jaar. Dat is gevierd met 102 kinderen van de school De Goede Herder. Er was voor drinken, appeltjes en een snoepje voor de kinderen gezorgd. De heer Wim van Lieshout, voorzitter van wijkraad Helmond Oost sprak een kort woordje evenals Henri van de Kerkhof van Woningbouwvereniging Volksbelang. Zij waren de gulle gevers van twee Nandoes die het park met hun aanwezigheid hebben opgesierd. 

 

Rondleiding en onthulling

Om 11.30 uur waren de kinderen met hun begeleiders aanwezig voor de start van de rondleiding door het park. De kinderen kregen in 6 groepen van 11.30 tot 12.00 uur informatie over de dieren.  Naast de leerkrachten was dat ook de dierenverzorger Martin Panhuijzen. 

Emoe.jpg

Om 12.00 uur werden dan de namen van de nandoe's bekend gemaakt aan de kinderen. Dat gebeurde door de onthulling van een naambordje en het bekendmaken van de namen van de winnaars. De leerlingen zelf hebben namelijk de namen bedacht voor de twee aanwinsten. Navoe en Nanadoe heten de Nandoe's voortaan. Wethouder De Vries deelde nog een aantal welgemeende complimentjes uit aan de organisatie en wees op het grote belang van het opgroeien met zorg voor de directe leefomgeving en het betrekken van kinderen daarbij. Jong geleerd is oud gedaan.


IMGP2337.JPGIMGP2435.JPG