Nieuws

Uit alle dierenparken

Rabo ClubSupport actie 2022

04 september 2022

Heb jij een rekening bij de Rabobank? Dan kan jij ons GRATIS helpen financiële steun te krijgen van deze bank!!!
Ook dit jaar organiseert de Rabobank voor haar leden de Rabo ClubSupport actie. Door jouw stem kan jij zo clubs en organisaties in jouw regio steunen. De clubs/verenigingen krijgen voor elke stem een geldbedrag overgemaakt!


Het enige wat je moet doen is dus via je PC, via de RABO-app op je telefoon, of via de onderstaande link te stemmen op Dierenparken Helmond.
Help jij ons ook? Stem op ons!


Deze actie is uitsluitend voor Rabobank leden!!! Heb je geen rekening bij de Rabobank? Dan kan je ons natuurlijk ook steunen!! Kijk daarom op onze website door bijvoorbeeld op de doneerknop te klikken óf door bijvoorbeeld een dier te adopteren.
https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

De actie loopt van 5 tot 27 september 2022!!

 


rabo clubsupport.png

Bedrijfsauto voor Dierenparken

04 juni 2022

Hoera een nieuwe bedrijfsauto!

 

Onze vaste medewerkers Kim en Marco hebben voor hun werk de beschikking gekregen over een splinternieuwe Ford Courier. Daarmee pendelen ze tussen de parken De Rippert, Hortensia en De Warande. Te zien is ook het nieuwe logo waarmee de auto een opvallende verschijning is in het Helmondse verkeer. Uitgerust met een gereedschappen pakket beschikbaar gesteld door de Praxis is geen klus te veel voor onze alleskunners.

 

IMG20220602105606.jpgIMG20220602105637.jpg


Aankomst Schotse Hooglanders in Hortensiapark en de Rippert

27 september 2021

Eindelijk weer een groot herkenbaar dier en dat in 2 parken te gelijk. In zowel de Rippert als in het Hortensiapark zijn 2 moeder Schotse Hooglanders met hun dochters aangekomen. We miste in deze parken nog wat grazers die het gras wat korter hielden. En zeg nou zelf zien ze er niet geweldig mooi uit zo met die hoorns?

20210814124205_IMG_1785.JPG 


Warunde162

25 maart 2021

Warunde162 aankomst in Helmond

 

IMG_0488.JPG

 

Warunde 162 is de naam van de nieuwe Watusi of Watoetsi koe, allebei mag, die we op 20 maart 2021 welkom hebben mogen heten. Het dier is geschonken door de mannen van Tafelronde Croy 162. Een mooie geste en een echte aanwinst voor het park. 12 jaar oud is niet echt jong, maar dat jonge zit naar wij verwachten in haar buik.

Hopen dat het allemaal goed gaat en we mettertijd kunnen publiceren over een jonge aanwinst.

 

Onder veel belangstelling van de pers is het dier de grote weide opgegaan.

 

 

 IMG_0499.JPG


De sprint van de Nandoe in de Warande

12 november 2019

Als voorbijganger was ik verrast door de duizelingwekkende snelheid van de Nandoe als hij gaat rennen. Gelukkig is er de ruimte en lijken de Herten geinspireerd.

 

Kijk zelf maar naar dit filmpje dat ik als passant kon maken:

 

 

 


Alpaca knuffelen in De Warande in Helmond

12 november 2019

Ons bereikte het verzoek om een blind persoon de gelegenheid te bieden om een levenswens in vervulling te laten gaan. Marcus Meo wilde graag een Alpaca aaien en voelen wat voor sensatie het aanraken van de vacht brengt. Makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk werken wij graag aan het verzoek mee. Dieren laten zich niet regisseren. Dat bleek maar weer. De Alpacas bleven ondanks het aantrekkelijke voer op een bescheiden afstand. Totdat Zaza haar nieuwsgierigheid niet langer kon bedwingen en besloot zich vrijwillig, weliswaar met een beetje hulp, aan te bieden. Marcus had het moment van zijn leven. We hadden hem geen groter plezier kunnen doen.

 

 


SAM_1450.JPGSAM_1455.JPG

Geboorte van geitje

11 mei 2018

Bijzondere geboorte

Maandag 7 mei waren wij getuige van een bijzondere gebeurtenis de geboorte van een geitje konden we live meemaken. Moeder had al twee geitjes gebaard, maar moest door voor nummer drie. Tegelijk heeft ze alle aandacht voor de jonge borelingen.

 

 

 

 

 


SAM_1100.JPG

Geboortenieuws uit het Hortensiapark

11 augustus 2017

Hoera we hebben een Joris!

 

Vrijdagochtend 28 juli is er een lama geboren in het Hortensiapark.
Bijgaand twee foto's van het lamajong van een half uurtje na de geboorte.
Moeder en kind maken het goed. Voor wie de boreling wil gaan bekijken hij is te vinden in het Hortensiapark en kan geadopteerd worden.

 

lamajoris2.JPG


DSC01607.JPG

Dierverblijven geschilderd

21 juni 2017

Neusberenverblijf geschilderd! 

 

Vandaag 21 en morgen 22 juni worden de dierverblijven in de Warande aangepakt. In het kader van de maatschappelijke stage zijn 30 leerlingen van het Vakcollege op twee dagen aan het werk om de dierverblijven een fikse opknapbeurt te geven. Dierverzorger Martien Panhuyzen is er maar wat blij mee.

Neusberenverblijf geschilderd.jpg

 

Met gesponsorde matereialen, de verf komt van Manders Totaal en de trappen van Boels komt alles er weer netjes uit te zien. Schuren en verven dat het een lieve lust is. Veel handen maken licht werk. Met 5 begeleiders zijn de 30 leerlingen om 9.00 uur deze ochtend aan de slag gegaan.


IMG_20170621_100827_resized_20170621_105256122.jpg

Oproep om te Stemmen op Jan Visser Dierenparken in Helmond!!!

05 april 2017

Rabobank Clubkas actie

In de media hebben jullie kunnen lezen over de  Rabo Clubkas Campagne 2017. Rabobank Helmond heeft 100.000 Euro (!!!) klaar liggen voor Helmondse verenigingen. Iedereen die in Helmond bij de Rabobank een rekening heeft (dus lid is van die bank) ontvangt een dezer dagen een brief met een persoonlijke code.

 

Uw steun is belangrijk

Met behulp van deze code kun je op de website van Rabobank Helmond aan maximaal vijf Helmondse verenigingen een stem geven tussen 6 en 30 april. Iedere stem is ongeveer 5,00 Euro waard. Dat betekent dat als 500 Raborekeninghouders een stem aan Jan Visser Dierenparken geven, wij dan zo’n 2.500 Euro rijker worden. Wij doen een beroep op iedereen die de dieren in de parken een warm hart toedraagt, een stem uit te brengen op dit goede doel!

 

 

 


Bambi.jpg
« vorige12