Nieuws

Uit alle dierenparken

Cheque

15 januari 2024

Nieuwe Glijbaan

Tijdens het Nieuwjaarsconcert van Rotary Helmond van zondag 14 januari 2024, was Dierenparken Helmond een van de begunstigden. Maar liefst euro 7.000,- ging onze kant op. Daarmee gaan we in het Speulbos een toestel toevoegen. Een lang gekoesterde wens is de realisatie van een glijbaan. Dat laatste is nu mogelijk geworden. 


cheque.jpg

Overlijden

25 november 2023

Op vrijdag 24 november is onze Watusi stier, Wadoetie overleden. In 2016 kwam hij als jong kalfje uit de dierentuin van Berlijn. Geschonken door de Kiwanis Land van de Aa. Hij moest nog een naam krijgen. Daarvoor werd een naamgevingswedstijd gehouden. Kinderen van de Wilhelmina school hebben de naam bedacht. Wadoetie moest hij voortaan gaan heten. De verzorgers gaven hem de troetelnaam "bulletje". Dat kwam omdat hij zo dik was. Dat was al heel lang niet meer het geval. Hij werd met de week magerder en onderzoeken tot dan toe gaven geen enkele aanwijzing. Afgelopen donderdag moest nog een poging ondernomen worden voor een bloedafname. Het dier bleek echter te zwak om dat te overleven. Hij lag op de grond en kon niet meer opkomen. Aan het eind van de dag gaf hij de geest.


IMGP0045.jpg

Mededeling Volieres

14 november 2023

Bestuursmededeling

Het zal u als bezoeker van het Warandepark zijn opgevallen dat de volieres minder druk bevolkt zijn dan u de laatste tijd gewend was. Dat komt omdat wij met een herstructurering bezig zijn. Wij hebben een opzegging gedaan van een contractuele verplichting waardoor de eigenaren van de vogels hun eigendommen kunnen verkopen. Er zal echter een representatief gedeelte achterblijven, aldus is overeengekomen. Per 30 november as gaat een nieuwe situatie in. Vanaf dan gaan we werken aan de restauratie van de verblijven en zorgen we ervoor dat de volières in het voorjaar weer een hogere attractiewaarde hebben.

Tot die tijd is het aanbod beperkt. Het is helaas niet anders.

 

Bestuur Dierenparken


Rabo ClubSupport actie 2022

04 september 2022

Heb jij een rekening bij de Rabobank? Dan kan jij ons GRATIS helpen financiële steun te krijgen van deze bank!!!
Ook dit jaar organiseert de Rabobank voor haar leden de Rabo ClubSupport actie. Door jouw stem kan jij zo clubs en organisaties in jouw regio steunen. De clubs/verenigingen krijgen voor elke stem een geldbedrag overgemaakt!


Het enige wat je moet doen is dus via je PC, via de RABO-app op je telefoon, of via de onderstaande link te stemmen op Dierenparken Helmond.
Help jij ons ook? Stem op ons!


Deze actie is uitsluitend voor Rabobank leden!!! Heb je geen rekening bij de Rabobank? Dan kan je ons natuurlijk ook steunen!! Kijk daarom op onze website door bijvoorbeeld op de doneerknop te klikken óf door bijvoorbeeld een dier te adopteren.
https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

De actie loopt van 5 tot 27 september 2022!!

 


rabo clubsupport.png

Bedrijfsauto voor Dierenparken

04 juni 2022

Hoera een nieuwe bedrijfsauto!

 

Onze vaste medewerkers Kim en Marco hebben voor hun werk de beschikking gekregen over een splinternieuwe Ford Courier. Daarmee pendelen ze tussen de parken De Rippert, Hortensia en De Warande. Te zien is ook het nieuwe logo waarmee de auto een opvallende verschijning is in het Helmondse verkeer. Uitgerust met een gereedschappen pakket beschikbaar gesteld door de Praxis is geen klus te veel voor onze alleskunners.

 

IMG20220602105606.jpgIMG20220602105637.jpg


Aankomst Schotse Hooglanders in Hortensiapark en de Rippert

27 september 2021

Eindelijk weer een groot herkenbaar dier en dat in 2 parken te gelijk. In zowel de Rippert als in het Hortensiapark zijn 2 moeder Schotse Hooglanders met hun dochters aangekomen. We miste in deze parken nog wat grazers die het gras wat korter hielden. En zeg nou zelf zien ze er niet geweldig mooi uit zo met die hoorns?

20210814124205_IMG_1785.JPG 


Warunde162

25 maart 2021

Warunde162 aankomst in Helmond

 

IMG_0488.JPG

 

Warunde 162 is de naam van de nieuwe Watusi of Watoetsi koe, allebei mag, die we op 20 maart 2021 welkom hebben mogen heten. Het dier is geschonken door de mannen van Tafelronde Croy 162. Een mooie geste en een echte aanwinst voor het park. 12 jaar oud is niet echt jong, maar dat jonge zit naar wij verwachten in haar buik.

Hopen dat het allemaal goed gaat en we mettertijd kunnen publiceren over een jonge aanwinst.

 

Onder veel belangstelling van de pers is het dier de grote weide opgegaan.

 

 

 IMG_0499.JPG


De sprint van de Nandoe in de Warande

12 november 2019

Als voorbijganger was ik verrast door de duizelingwekkende snelheid van de Nandoe als hij gaat rennen. Gelukkig is er de ruimte en lijken de Herten geinspireerd.

 

Kijk zelf maar naar dit filmpje dat ik als passant kon maken:

 

 

 


Alpaca knuffelen in De Warande in Helmond

12 november 2019

Ons bereikte het verzoek om een blind persoon de gelegenheid te bieden om een levenswens in vervulling te laten gaan. Marcus Meo wilde graag een Alpaca aaien en voelen wat voor sensatie het aanraken van de vacht brengt. Makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk werken wij graag aan het verzoek mee. Dieren laten zich niet regisseren. Dat bleek maar weer. De Alpacas bleven ondanks het aantrekkelijke voer op een bescheiden afstand. Totdat Zaza haar nieuwsgierigheid niet langer kon bedwingen en besloot zich vrijwillig, weliswaar met een beetje hulp, aan te bieden. Marcus had het moment van zijn leven. We hadden hem geen groter plezier kunnen doen.

 

 


SAM_1450.JPGSAM_1455.JPG

Geboorte van geitje

11 mei 2018

Bijzondere geboorte

Maandag 7 mei waren wij getuige van een bijzondere gebeurtenis de geboorte van een geitje konden we live meemaken. Moeder had al twee geitjes gebaard, maar moest door voor nummer drie. Tegelijk heeft ze alle aandacht voor de jonge borelingen.

 

 

 

 

 


SAM_1100.JPG
« vorige12